حتما در دستور تهیه برخی از شیرینی ها و غذا‌ها نام نشاسته ذرت و آرد ذرت به گوشتان خورده است. نشاسته ذرت و آرد ذرت دو محصول به دست آمده از ذرت هستند که در آشپزی و شیرینی پزی استفاده می شوند اما این دو ماده خوراکی با هم تفاوت هایی دارند چرا که در مراحل تهیه، ساختار، کاربرد و روش استفاده باهم متفاوت‌اند و اگر هر کدام را به جای دیگری استفاده کنید قطعا نتیجه خوبی دریافت نخواهید کرد. افراد بسیاری به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه، در دستورات آشپزی و شیرینی پزی اشتباها ممکن است به جای نشاسته ذرت، از آرد ذرت نام ببرند اما در واقع منظور آنها نشاسته ذرت است. آلمان ، هلند ،اتریش و فرانسه از جمله کشورهای مطرح در تولید نشاسته ذرت هستند. در این مطلب می‌توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید.

آرد ذرت چیست؟

آرد ذرت آرد نرمی می‌باشد که از آسیاب کردن دانه‌های ذرت خام و خشک تهیه می‌شود و فرآیند تهیه آرد ذرت مشابه آرد گندم می‌باشد. از این رو با استفاده از دستگاه‌های مخصوص دانه‌های ذرت خام و خشک را آسیاب می‌شود تا آرد نرم و نسبتا لطیفی بدست آید. آرد ذرت درجه زبری متفاوتی دارد، اما آرد ذرتی که بافت ریز و نرم هم دارد از آرد گندم کمی زبرتر است. به دلیل درجات زبری متفاوت آرد ذرت از این آرد در دستورات مختلف استفاده می‌شود.

رنگ آرد ذرت

رنگ آرد ذرت تحت تاثیر نوع دانه ذرت بوده چرا که برخی دانه‌ها بنفش، مشکی، قرمز تیره یا رنگی هستند از این رو رنگ آرد ذرت به رنگ دانه‌های ذرت بستگی داشته ولی معمولا آرد ذرت به رنگ نخودی یا زرد ملایم مشاهده می‌شود.

کاربردهای آرد ذرت

موارد مصرف آرد ذرت در مقایسه با نشاسته ذرت کمتر بوده و از آن بیشتر در تهیه غذا استفاده می‌شود. این نوع آرد برای افرادی که از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می‌کنند بسیار مفید و موثراست. آرد ذرت مانند سایر آرد ها در آشپزی، شیرینی پزی و قنادی در میزان‌های متفاوت مصرف می‌شود حتی در ساخت لوازم آرایشی و همچنین در نظافت منزل استفاده کاربرد دارد. به عنوان مثال از آرد ذرت برای تهیه برخی از خمیر‌ها مانند خمیر بنیه (خمیر جوجه چینی)، خمیر نان پیتزا، تهیه اسنک و انواع نان و همچنین پفک و کرانچی می‌توان استفاده کرد.

نشاسته ذرت چیست؟

نشاسته ذرت معمولا با نشاسته گندم که به آن نشاسته یا نشاسته گل می‌نامند، اشتباه گرفته می‌شود. نشاسته ذرت طی فرآیندی از دانه ذرت استخراج می‌شود که برای این کار به دستگاه‌های مخصوص صنعتی و فرآیند‌های مختلف نیاز است. نشاسته ذرت با فت خاصی داشته به طوری که اگر مقداری نشاسته ذرت را بین دو انگشتتان حرکت دهید صدای خاصی شبیه به جیرجیر می‌شنوید اما بافت آن در حالت معمول نرم و لطیف است و در صورتی که در دستور تهیه کیک‌ها و شیرینی ها به جای مقداری از آرد، نشاسته ذرت استفاده شود، لطافت آن‌ها بیشتر می‌شود.

رنگ نشاسته ذرت

نشاسته ذرت آرد سفید رنگی است، اما نباید آن را با نشاسته گندم که به نام نشاسته یا نشاسته گل نامیده می‌شود، اشتباه بگیرید. شما اصلا نمی‌توانید در دستوری که نشاسته ذرت دارد از نشاسته گندم استفاده نمایید.

کاربرد نشاسته ذرت

ویژگی‌های نشاسته ذرت سبب شده تا از آن برای لطیف کردن، افزایش غلظت و یا ژله ای کردن مواد عذایی استفاده شود. نشاسته ذرت کاربردهای متعددی دارد و از آن در تهیه انواع غذا، کیک و شیرینی و دسر و همچنین برای زیبایی و سلامت و کارهای هنری استفاده می‌شود. همچنین نشاسته ذرت در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاستارد یا عامل غلیظ کننده سوپ کاربرد فراوان دارد. از ویژگی های دیگر نشاسته ذرت این است که بعد از مخلوط شدن، تقریبا بی رنگ می‌شود و از لحاظ طعم و بو و رنگ، خنثی بوده و این هم از دیگر دلایل استفاده از این نشاسته در شیرینی پزی و کیک پزی است و لذا این خصیصه مزیت خوبی محسوب می‌شود.

خواص‌های باور نکردنی ذرت

  • فیبر موجود در ذرت، به افزایش سلامتی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به یبوست و بواسیر را کاهش می‌دهد.
  • مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در ذرت باعث کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت می‌شود.
  • ذرت حاوی مقادیر بالای فیبر و کربوهیدرات‌های پیچیده می‌باشد که به کنترل سطح قند خون در بدن کمک کرده و با جلوگیری از نوسانات قند خون، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.
  • ذرت حاوی کربوهیدرات و کالری بالایی است از این رو برای افرادی که وزن کمی دارند و به سختی وزن اضافه می‌کنند مناسب است.
  • ذرت یکی از انواع غلات بدون گلوتن بوده و به عنوان یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به سلیاک و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، شناخته می‌شود.